231 220 1004
QUICK ORDER

Καλλιέργεια φέτας 1000lt

(2 αξιολογήσεις πελατών)

6,70(5,93 χωρίς ΦΠΑ)

Σε απόθεμα

Κωδικός προϊόντος: 08.01.0007 Κατηγορίες: ,

TBM/B1 
-Streptococcus Thermophilus
-Lactobacillus Bulgaricus
-Lactococcus Lactis Subsp. Lactis
-Lactococcus Lactis Subsp. Cremoris

Καλλιέργεια φέτας 1000lt

Οι οξυγαλακτικές καλλιέργειες παρασκευάζονται από φυσικά επιλεγμένα βακτηριακά στελέχη που βοηθούν στην ελεγχόμενη οξίνιση, στην ανάδειξη ποικίλων αρωμάτων, στη δημιουργία εξαιρετικής γεύσης και υφής, καθώς και στη βελτιστοποίηση της απόδοσης παραγωγής σε γαλακτοκομικά προϊόντα ζύμωσης.

Η οξίνιση που λαμβάνει χώρα είναι ύψιστης σημασίας για την τυροκόμηση, τη σύνθεση, την υφή αλλά και την ωρίμανση των τυριών, δια μέσου της επίδρασης των καλλιεργειών στη δραστικότητα της πυτιάς, στη διαλυτοποίηση του ασβεστίου αλλά και στην αναστολή παθογόνων μικροοργανισμών.

Η προσθήκη των καλλιεργειών στο τυροκομούμενο γάλα έχει ως σκοπό την παρασκευή γαλακτικού οξέος, με ελεγχόμενη ζύμωση της λακτόζης, που επιφέρει την πτώση του pH.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ

Τινάζουμε το φακελάκι για να μαζευτεί η σκόνη στο κάτω μέρος.
Με αποστειρωμένο ψαλίδι ανοίγουμε την συσκευασία.(Δεν ακουμπάμε το υλικό)
Ρίχνουμε την καλλιέργεια σε 2-3 λίτρα γάλα παστεριωμένο με θερμοκρασία 35°C (από το ίδιο γάλα που θα τυροκομήσουμε)
Με αποστειρωμένο σκεύος ανακατεύουμε καλά για να διαλυθεί η καλλιέργεια.
Ο χρόνος διάλυσης δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 10 λεπτά.
Ρίχνουμε τη διάλυση στο γάλα 20 λεπτά πριν την προσθήκη της πυτιάς.
Κρατάμε την θερμοκρασία πήξεως χαμηλή για να έχουμε αργή πτώση του pH

Διατηρείται στο ψυγείο και κλειστή.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Οι συσκευασίες δεν διαιρούνται και χρησιμοποιούνται αυτούσιες.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Βάρος 0,05 kg
Τυροκομικά

Μπορεί επίσης να σας αρέσει…

ΑΞΙΟΛΟΓΉΣΕΙΣ (2)

2 κριτικές για Καλλιέργεια φέτας 1000lt

  1. Αθανάσιος Καρακιτσος

    Καλή

  2. Ιωαννης Κατατσης

    Η καλύτερη καλλιέργεια για τυριά φέτας και τύπου φέτας σε προσιτή τιμή

Προσθήκη μίας αξιολόγησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

>
elGreek